logo coach willem kalmijn

Veel organisaties staan voor flinke uitdagingen. Bijvoorbeeld door reorganisaties, bij inkrimping of juist bij snelle groei. Vaak gaat dit hand in hand met structurele koerswijzigingen en cultuurveranderingen. Het resultaat wordt pas dan zichtbaar als de mensen in de organisatie kunnen waarmaken wat de bedoeling is.

De professionals die in direct contact staan met de klant zijn daarbij cruciaal voor de gewenste beeldvorming naar buiten. Vaak wordt veel van hen verwacht. Ze moeten extra hard lopen om de groei bij te houden of juist met minder mensen hetzelfde werk doen. Bovendien is een ondernemende en proactieve opstelling altijd een belangrijk aandachtspunt voor professionals.

Niet alle professionals zijn hier passend op toegerust of enthousiast om in mee te gaan. Vakinhoudelijke oriƫntatie domineert vaak boven de organisatie focus. Dit vraagt naast passende ondersteuning van de professionals in de vorm van training en coaching vooral ook om duidelijke sturing vanuit de leidinggevende.

Het vereist als leidinggevende flexibiliteit en rust om deze koerswijzigingen en cultuurveranderingen aan te sturen, terwijl de eigen situatie ook verandert. Niet eenvoudig met drie petten op; die van leider, manager en coach. Om effectief te sturen is het essentieel om een nieuwe balans te vinden in die drie rollen.

Werken aan verandering is werken aan jezelf

Individuele coaching van leidinggevenden en/of professionals bij veranderingsprocessen zorgt voor de juiste focus en een hogere effectiviteit en tegelijkertijd voor meer plezier in het werk.

Door hierin te investeren bereid je de organisatie voor op de toekomst en kan ze tussentijds blijven presteren.